Image

Oudervereniging De Rivier vzw slaat een brug tussen alle belanghebbenden

Oudervereniging De Rivier vzw brengt ouders, familieleden en bewindvoerders van de cliënten van De Vijver vzw samen. Binnen De Vijver bestaan diverse voorzieningen voor mensen met een beperking zoals De Hoeve, De Vunder, Tyrolerhof en Drakenhof, De Lelie, De Zonnebloemen, De Bosuil, De Stapsteen, Het Rijhuis . Doelstelling van de Rivier vzw is het beste te brengen voor de cliënten. Door op te komen voor hun belangen en extra activiteiten te organiseren die hen het leven nog aangenamer maken.
Ben je ouder, familielid of bewindvoerder van een cliënt van een van deze voorzieningen van De Vijver? Dan kan je bij De Rivier vzw terecht voor al je vragen, voorstellen, deelname aan activiteiten. En om financiële steun te bieden voor leuke activiteiten voor de cliënten.


Image

Wie zijn we?

Oudervereniging De Rivier vzw brengt ouders, familieleden en bewindvoerders van de cliënten van de voorzieningen van De Vijver samen.
De Rivier slaat een brug tussen de vier partijen die van heel dicht en van verder bij het welzijn van de cliënten betrokken zijn:

  • de ouders en familie
  • de begeleiders en het personeel
  • de directie van de Vijver vzw
  • de overheid
De naam van onze vzw, de riVIER, verwijst ook naar die 4 betrokken partijen.
Het beeldje van de hand van kunstenares Els Aerts (op onze homepage) symboliseert ook deze 4 “boeien” die de gasten van De Vijver houvast geven. Het kwetsbare figuurtje probeert zich staande te houden op een rivier en vindt steun bij 2 boeien dicht in zijn nabijheid -die symboliseren zijn familie en begeleiders- en wordt ook van verderaf ondersteund door 2 boeien die de directie en de overheid symboliseren.

De rivier vzw
De rivier vzw
Image

Wat doen we?

Oudervereniging De Rivier vzw heeft verschillende doelstellingen:
Activiteiten organiseren

  • Voor de cliënten: een extra uitstapje voor de cliënten, tuinstoelen voor een leefgroep, een nieuwe dvd-speler,… Die kleine extraatjes maken het leven van de bewoners zoveel aangenamer.
  • Om geld in te zamelen: deze extraatjes kosten geld en om dat geld te vergaren, organiseert de oudervereniging verschillende activiteiten. Een muziekavond, de 10-Miles-Sponsorloop, … Raadpleeg de activiteitenkalender en doe mee!

Belangen van de cliƫnten verdedigen
Informeren

Nieuwe wetgeving, reorganisaties,… ook de voorzieningen waar onze kinderen of familieleden verblijven, staan voor aanpassingen en veranderingen. De Rivier vzw houdt de dialoog met directie en overheid open, zoekt constructief mee naar oplossingen en informeert ouders en familieleden over de stand van zaken.
Wil je hier meer over weten? ObscureMyEmail

Lot & bondgenotenwerking

Het praten met lotgenoten, bondgenoten, kan een verademing zijn. Als u praat met andere mensen die in dezelfde situatie zitten, zijn de gesprekken gelijkwaardiger en minder afstandelijk dan met een hulpverlener. Deze mensen maken immers hetzelfde mee. Lotgenoten hebben vergelijkbare vragen en problemen. Zij hebben aan een half woord genoeg.
Wil je graag naar zo’n ouderavond komen voor een babbel met andere ouders, broers, zussen?
We nodigen je graag uit. ObscureMyEmail

Helpen

Om een activiteit te organiseren voor deze mensen zijn soms heel wat helpende handen nodig.
Mee een wandeling of een fietstocht begeleiden, mee in de moestuin helpen of de tuin onderhouden?
Wil je ook een handje toesteken? Heb je wat vrije tijd die je zinvol wil invullen? Hoe vaak je dat wil doen bepaal je zelf. We proberen een databank voor kandidaat-helpers op te stellen waarop  de Vijver beroep kan doen wanneer hulp gewenst is.
Laat het ons even weten, ObscureMyEmail

De gasten van de Vijver vzw

Wie zijn die mensen voor wie wij ons inzetten?
Mensen met autisme en/of een mentale of fysieke beperking die verblijven in de Hoeve, Tyrolerhof, Drakenhof, de Lelie, de Bosuil, de Stapsteen, het Rijhuis of die voor een zinvolle dagbesteding naar het activiteitencentrum De Vunder of de Zonnebloemen komen.
Elk van hen heeft zijn eigen mogelijkheden en beperkingen, ieder heeft zijn eigen verhaal. Maar allemaal hebben ze de extra zorg of ondersteuning nodig die zij vinden in de Vijver vzw.
Meer weten over De Vijver vzw en de mensen die er begeleid worden?

De rivier vzw
De rivier vzw
Image

Wil jij ons steunen? Dat kan!

Samen met onze cliënten organiseren we doorheen het jaar tal van activiteiten
waarvoor je ons kan steunen. Maar ook stortingen zijn altijd welkom.

Ons rekeningnummer IBAN BE57 7512 0859 8035


De rivier vzw

Contacteer ons
Email3

BTW BE 0671.829.720

Contacteer ons
Email3
BTW BE 0671.829.720

Deze website maakt gebruik van "cookies" om uw web ervaring zo aangenaam mogelijk te maken als u op de knop "Akkoord" drukt bent u hiermee akkoord